пʼятниця, 21 червня 2024 р.

"Нас пам'ять кличе у роки війни..."

 Бібліотека-філія #3 КЗ" Охтирська публічна бібліотека" представляє до уваги користувачів літературну подорож "Нас пам'ять кличе у роки війни...", яка розгортає історичні факти подій Другої світової війни.

22 червня - День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні. Щороку в цей день ми згадуємо про страшну війну, яка забрала життя мільйонів українців. Зіткнення двох диктаторських режимів призвело до таких втрат у Другій світовій війні, що, здавалося, світ мав би назавжди змінитись. Головним полем бою тоді стала саме Україна. Ворог пройшовся нашою землею від заходу до сходу, знищуючи усе на своєму шляху. Тисячі міст і сіл були зруйновані, мільйони людей загинули, відправились у заслання або вимушені були жити в окупації.

Сьогодні ми знову в стані війни. Ворог, росія, так само як і тоді, застосовує тактику випаленої землі. А ми знову захищаємось, боремось і обов'язково переможемо!

Пам'ятаємо кожного, чиє життя забрала війна...



















вівторок, 11 червня 2024 р.

"Читаємо українське! Читаємо українською!"

 Бібліотека-філія №3 КЗ "Охтирська публічна бібліотека", продовжує знайомити вас, шановні друзі, з читацькою рубрикою "Улюблений автор читача". Читачка бібліотеки - пані Тамара, дуже полюбляє твори українського автора, майстра художнього слова, журналіста, прозаїка, драматурга - Володимира ЛИСА.

Володимир ЛИС - метр української літератури, справжній феномен сучасності, творами якого захоплюється всі. Він є володарем численних престижних літературних премій, серед яких титул "Золотий письменник України", призер "Коронації слова".

"Єва була найвродливішою дівчиною в селі, але чоловік, якого вона покохала на все життя, одружився з її сестрою Павлиною. Єва поламала їхній щасливий шлюб..." Уривок з роману автора "Стара холера". Цікаво? Відповімо вам, що дуже!  

 Тож, щиро запрошуємо завітати до бібліотеки та обрати до читання своє - українське! А ми, бібліотекарі та читачі, порадимо і допоможемо з вибором. Чекаємо!