пʼятниця, 22 лютого 2013 р.

"Знайомство з фантастичним світом подружжя Дяченків"

 



       Марина і Сергій Дяченки — це не просто сімейний та письменницький дует, це явище, особлива планета в сучасному всесвіті фантастики та фентезі. Проза Дяченків — яскрава та емоційна, її особливими рисами є психологічна достовірність, майстерність деталей, складні, підчас морально-етичні питання та проблеми.
Вони дуже люблять експериментувати, тому кожна їх нова книга — це пастка для читача, потрапивши в яку він просто не може не відчувати емоційного співчуття героям. Кількість нагород та премій найпрестижніших конкурсів, які отримали твори Марини та Сергія, незліченна.
        За першою професією Сергій – психіатр і кінодраматург, а Марина – акторка театру і кіно. Але об’єднала їх фантастика.
       Марині і Сергію належать 118 авторських книжок (включаючи перевидання і переклади), загальним накладом більше 1 мільйона примірників. В основному вони видавалися в найбільших видавництвах Москви та Санкт-Петербурга. В «Ексмо» їхні книги виходять в авторській серії «Світи М. і С. Дяченків».Українською мовою видано більше 20 книг Дяченків. Видані спочатку українською, а потім російською такі романи, як «Vita nostra», «Ключ від королівства», «Королівська обіцянка» «Дика енергія. Лана», «Габрієль і залізний лісоруб», «Пригоди Марійки Михайлової», прекрасно ілюстровані дитячі книжки («А-ба-ба-га-ла-ма-га»).
        Найбільш відомі добутки співавторів – романи «Ритуал», «Шрам»,«Vita nostra»,
повісті «Кон», «Баскетбол» тощо.
      Марина і Сергій є лауреатами понад 50 премій в галузі літератури і кіно. Серед письменницьких премій – «Аеліта», яку присудили авторам за внесок у фантастику, премія Аркадія і Бориса Стругацьких, Меморіальна премія ім. Кіра Буличова – за гуманізм у мистецтві.Свої твори Марина і Сергій створюють за допомогою чорного кота Дюшесу. Це єдиний у світі кіт-літератор, він навіть має посвідчення члена Асоціації українських письменників.Своїм кращим витвором подружжя вважають дочку Стаску. Вона, до речі, дебютувала як письменниця, опублікувавши в журналі «Ухтишка» свою першу казку «Добра зозуля».
      Марина і Сергій Дяченки ніколи не були «молодими письменниками-початківцями». Вони прийшли у фантастичну літературу — і відразу ж стали в ній одними з перших. Кожна їхня книга — подія, привід до нагородження різноманітними преміями, це високі місця в рейтингах.
      Нещодавно наша бібліотека отримала поповнення фонду саме літературним доробком подружжя Дяченків. Це прекрасні фантастичні романи, які так і ваблять до себе читача своїми непередбачуваними подіями. Серед них, такі твори - як "Варан", "Самум", "Печера", "Армагед-дом", Мігрант", "Мідний король", "Магам можна все" та ін.
     То ж, шановні користувачі, завітайте до нашої бібліотеки, познайомтесь із сучасним фантастичним жанром літератури та пориньте у світ пригод, чаклунства та магії. Ми завжди чекаємо на Вас.

     
    
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар