субота, 16 листопада 2013 р.

"Рідна мова моя - як джерельна вода!"

         Ми з вами живемо на чудовій, багатій, українській землі. Це - наша славна Україна. Тут жили наші прадіди, діди, тут живуть наші батьки, тут коріння роду українського, що сягає давнини. Ми українці - любимо свою землю, свою пісню, свою мову.
        Згідно з Указом Президента України -  9 листопада оголошено Днем української писемності та мови,  але засновано його було значно раніше - ще в 1917 році , на честь преподобного Нестора Літописця. Він став достойним послідовником творців слов'янської писемності Кирила та Мефодія.
        Мова - це найбільше і найдорожче добро кожного народу, це скарб, в який кожен народ складає і своє давнє життя, і свої сподівання, роздуми, досвід, почуття.
        Мову нашого простого народу передав нам у спадок Григорій Сковорода, вдосконалив її Іван Котляревський, а основоположником сучасної української мови став наш великий Кобзар - Т.Г.Шевченко. Наш народ зберіг силу Кобзаревого слова.
         Українська мова вважається однією з наймилозвучніших мов у світі. У Конституції України, ст.10, є такі рядки: "Державна мова в Україні є українська мова." Тож наша мова живе, квітне та розвивається.
         Саме до дня української писемності та мови в нашій бібліотеці було організовано книжкову виставку "Рідна мова моя - як джерельна вода!" Дана виставка допоможе користувачам бібліотеки глибше пізнати історію рідної мови та більш досконало її вивчити.
     Тож давайте всі разом будемо прославляти нашу рідну мову, а ще- говоримо українською!











 

Немає коментарів:

Дописати коментар