субота, 18 жовтня 2014 р.

"Козацтво - слава України та гордість наша всенародна!"

    14 жовтня щорічно Україна відзначає День українського козацтва, а ще цього дня увесь християнський мир святкує Покрова Пресвятої Богородиці, яка з давніх-давен вважається покровителькою саме козаків.
   Запорізька Січ. Це про неї писав Гоголь: "Так ось вона, Січ! Ось те гніздо, звідки вилітають усі ті горді й дужі як леви. Ось звідки розливається воля й козацтво на всю Україну."
    Літературно-історична виставка "Козаччини ще дух вирує",  представлена на огляд нашою бібліотекою до цих свят, містить історичні, наукові документи, історико-краєзнавчі довідники, факти та коментарі доби козацтва, а ще - пропонуємо до вашої уваги книги в яких описано побут, традиції, звичаї козаків. Представлені також літературні видання християнської тематики, а саме про свято Покрови. Всі ці видання  мають велике значення для всіх користувачів бібліотеки, а також для науковців, істориків, а також всіх, хто цікавиться історією нашої країни. Хочеться сподіватися на те, що ознайомившись з нашими літературними виданнями  до наших користувачів, через віки, долине шелест козацьких знамен та брязкіт козацької зброї.








 

Немає коментарів:

Дописати коментар