четвер, 5 травня 2016 р.

"Великодній тиждень добра та краси!"

     Саме таку назву мала виставка декоративно-ужиткового мистецтва, яка була представлена на огляд користувачів  напередодні Великодня 30 квітня та тривала увесь Великодній тиждень до 7 травня 2016 року. А хто ж автор цих робіт -  скромна та привітна дівчина, Михаліна Валентина, учениця 10-А класу ЗОШ №5 ім. Р.Рапія. Серед творчих доробків юної майстрині - вишиті рушники, ікони, вишиті бісером, до речі, їх найбільше серед представлених робіт, керамічні іграшки з глини, плетені гачком серветки, картини - мальовані та виконані в техніці "квілінг" та "орігамі". Всі ці чудові та неперевершені роботи змогли переглянути не тільки користувачі бібліотеки, а і всі шанувальники мистецтва та всі охочі жителі нашого міста. До речі, папередодні відкриття виставки, було відповідне оголошення на місцевому дротовому радіо.
   На відкриття виставки Михаліни Валентини, в першу чергу, було запрошене керівництво відділу культури та туризму Охтирської міської ради, керівництво ОМЦБС, місцева преса, вчителі майстрині, її шкільні друзі, бібліотекарі-колеги. Справжньою родзинкою  виставки стали різнопланові нагороди Валі - її грамоти та дипломи за участь та переможні місця в різних конкурсах та змаганнях. Але найбільше мене вразила її волонтерська діяльність. Валентина очолює волонтерський рух у п'ятій школі, а за допомогою мами продає свої роботи на інтернет-аукціоні, виручені кошти відправляє на потреби АТО. До речі, є у Валі диплом, вручений мером нашого міста Ігорем Алєксєєвим у номінації "Найкраща дитина-волонтер".
    У ці світлі пасхальні дні не один користувач бібліотеки зупинився біля  вишитих Валюшкою ікон . Тож хочеться побажати цій юній майстрині не залишатися на тій висоті, яку вона вже досягла, а йти далі і підійнятися на найвищу вершину  своїх талантів і хай у її житті крокують поряд з нею тільки добро та краса!
                                               Успіхів тобі, ВАЛЕНТИНКО!







 

Немає коментарів:

Дописати коментар