вівторок, 28 лютого 2017 р.

"Смак Коронованого Слова"

            За словами засновників конкурсу Юрія та Тетяни Логушів, вже 16 років «Коронація слова» зберігає свою унікальність і розвиває новітню українську культуру.Юрій Логуш здивував Паоло Коельо українською «Коронацією слова».
     Юрій Логуш: "Я час від часу переглядаю, які існують літературні конкурси в інших  країнах, і в жодній з них (і це мені підтвердив Паоло Коєльо в приватній розмові),  немає відкритого конкурсу рукописів, як це є у нас в Україні. Наша мета – відкривати нових письменників, щоб в жодному разі не повторилась історія 90-х років, коли українська книжка майже зникла з полиць країни, а видавництва зачинялись.  Саме тоді ми придумали цей конкурс з абсолютно унікальними умовами: твори анонімно оцінюються компетентним журі та експертами в декілька етапів, а з автором твору-переможця знайомляться лише під час Церемонії нагородження. За 16 років «Коронація слова» стала своєрідною біржею, де видавництва змагаються між собою за право видати твір переможця.    
         «Коронація слова» пишається, що за 16 років відкрила Україні та світові 550 українських авторів. Лауреати нашого конкурсу видали 700 романів із сукупним накладом понад 15 мільйонів примірників, і це без державної підтримки, прямим шляхом «письменник-читач».
            Наша бібліотека теж поділилася із своїми користувачами "коронованим словом". До уваги відвідувачів були представлені твори Люко Дашвар, Андрія Кокотюхи, Ірен Роздобудько та інших. Тож завітайте до бібліотеки та насолодіться 
смаком літературного Коронованого слова!









 

Немає коментарів:

Дописати коментар