вівторок, 21 листопада 2023 р.

"День Гідності та Свободи"

  "Листопад 2013. Країну лихоманить...", - саме так українська письменниця Люко Дашвар (справжнє ім'я Ірина Чернова), описала події тієї бунтівної осені, коли увірвався терпець, коли збентежені краплі втекли з переповненої чаші.

  Гідність - це своєрідний скарб нації.

  Свобода - це слово легке, мов пір'їнка. Хоча не все так легко: у цьому терміні зашифроване слово - відповідальність.

21 листопада - Україна відзначає День Гідності та Свободи на честь двох революцій: Помаранчевої революції (початок 22 листопада 2004 року) та Революції Гідності (акція студентів та громадських активістів розпочалася 21 листопада 2013 року).

  В цей день ми віддаємо шану патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

  Україна - територія Гідності та Свободи! Революції, що пережила наша країна стали символом незламності українського народу.

  З нагоди пам'ятної дати в нашій книгозбірні до уваги користувачів розгорнуто книжкову виставку-подію "Свободу - не спинити! Гідності - не відняти!". Запрошуємо до ознайомлення.

   Гідність та Свобода присутні в житті кожного українця щодня і сьогоднішні події, які ми всі переживаємо, є доказом цьому.

  Пам'ятаємо...

   









Немає коментарів:

Дописати коментар