середа, 6 березня 2024 р.

"Видатні українці"

  В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам'яті і з великою любов'ю та повагою передає з покоління в покоління. Є таке ім'я і у нашого народу - Тарас Григорович Шевченко. Не було і немає в Україні поета, який був би йому подібний. Саме він зберіг і повернув народу його голос - українську мову. Для кожного з нас ім'я Шевченка є святим.

  Багато років пройшло після смерті Тараса Шевченка, але його поезії, його картини забути неможливо. Вірші Кобзаря завжди на слуху. Вони підтримували українців під час багатьох війн, бідування, під час пошестей і голоду. Вони ставали наче добрими порадниками у скруті, бо написані з такою щирістю, що душа і радіє, і тужить одночасно. Словами Шевченка говорить сам народ. І саме в нашому сьогоденні, коли український народ знову виборює свою волю та незалежність, Тарас Шевченко, його слово, поряд з усіма нами, на передовій і в тилу.

  До 210-ї річниці від дня народження Кобзаря бібліотека проводить літературні читання творів Тараса Григоровича. Долучайтеся прямо зараз! А ще - завітайте до нас на перегляд книжкової виставки. Шевченко - це той, хто живе в кожному з нас!












Немає коментарів:

Дописати коментар