понеділок, 19 лютого 2024 р.

"День Державного Герба!"

 Шановні українці! Сьогодні, 19 лютого, відзначаємо - День Державного Герба України! 

Сонце промінцями чаклувало,

Золотий тризуб намалювало.

Символ нашої держави — України, 

Сильної, незламної країни. 

Сяє він яскраво для всіх нас, 

І нагадує нам кожен день і час, 

Що ми славного, козацького є роду, 

Перешкод і зла не боїмося зроду. 

  Саме цього дня, в 1992 році,  Верховна Рада України затвердила своєю Постановою Державний Герб незалежної України. Ним став золотий Тризуб на синьому щиті - національний символ українців часів визвольних періодів XX ст., який має статус малого герба та є головним елементом майбутнього великого герба.

  Історичні факти свідчать про те, що Тризуб має історію, починаючи з князівського роду Рюриковичів. Цікавим фактом є те, що з часів Української Народної Республіки Тризуб був затверджений  Державним Гербом України, що підкреслює спадкоємність із попередніми періодами української історії.

  Вже багато століть герб єднає нас, українців. Український Тризуб уособлює для нас зв'язок з нашими пращурами, а також прагнення України, українського народу до власної державності, соборності, незалежності. І сьогодні він на наших прапорах і зброї, золотом виблискує, як символ незламності духу і  мужньої боротьби проти російського окупанта.

  Бібліотека, в день сьогоднішнього свята, представляє до Вашої уваги  історично-інформаційну довідку "Тризуб - наша гордість і слава!".










Немає коментарів:

Дописати коментар