вівторок, 20 лютого 2024 р.

"Сто Небесних Янголів..."

   20 лютого в Україні щорічно відзначають День Героїв Небесної Сотні згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року  "Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні".

  10 років тому, у самісінькому центрі Києва, пролилася кров людей, які відкрито виступили проти беззаконня тодішньої влади та несправедливості. Загинуло більше сотні чоловік. Цих людей ми тепер називаємо Небесною Сотнею. Це - Герої, які віддали своє життя за всіх нас, за загальнолюдські цінності, за захист прав людини. Люди, які протестували проти злочинних дій режиму, походили зі всіх регіонів України, були на Майдані і охтирчани. Всі вони були дуже різними: і за релігійними вподобаннями, і за політичними переконаннями, і за соціальним статусом. Але було у них дещо спільне, єдине: всі вони мріяли жити у незалежній, вільній Україні. Ці люди відчували себе європейцями та мріяли про європейське майбутнє своєї країни.

   Ми мусимо пам'ятати не лише про вбитих Героїв Небесної Сотні, а й про їхні родини, про скривджених та скалічених, чиї долі зламав той режим. До Вашої уваги бібліотека представляє вахту пам'яті  "Сто Небесних Янголів...".

   Небесна Сотня - справжні Герої! Вони загинули за Україну! Так як і в сьогоденні гинуть Герої, які своєю мужністю, стійкістю, героїзмом, ціною власного життя знову ж таки, виборюють для України, для всіх нас, волю, свободу,  незалежність та цілісність держави. Але Герої не вмирають! Вони завжди будуть в нашій пам'яті та наших серцях.

                                                       СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!













Немає коментарів:

Дописати коментар