вівторок, 17 вересня 2013 р.

"Грибний сезон відкрито!"

 
  
        Згасло веселе барвисте літо, і вересень став повноправним господарем у лісах, полях, на річках і ставках. Вранці вже незвично холодно, а вдень сонечко, наче на згадку про літо, весело пригріває. Відпочивають після тривалої і виснажливої праці поля. Віддали господарям свій багатий урожай сади. На всьому відчуваєш прохолодний подих осені. У таку мить у душу зазирає світлий смуток, і ми поринаємо в роздуми.
        В такому стані завжди хочеться відвідати осінній ліс, який кличе та манить, і поділитися з ним своїми тугами та печалями. Хочеться пройтися його дубравами , галявинами, пошурхотіти різнобарвним листям, здіймаючи його у повітря, і осипаючи себе наче золотим,  яскравим, осіннім дощем. А ще, хочеться назбирати грибів, які скупчилися біля трухлявих пеньків та під гілочками лісового хмизу, стоять і визирають на тебе: "А ну, побачиш, чи ні?". Поринаючи у все це, відразу забуваєш про смуток і біль, якісь негаразди, а на душі стає тепло і сонячно.
       Ось,  на початку золотої пори року, а саме пори - тихого полювання (збирання грибів), філія для дорослих відвідала осінній ліс та підготувала для своїх читачів книжково-ілюстровану виставку "Тихе полювання у бібліотеці" зі справжнісінькими лісовими грибочками, з якої користувачі бібліотеки дізнаються все про збирання грибів, їх різновиди, навіть деякі лікувальні якості, а також за допомогою представленої літератури зможуть приготувати смачні та неперевершені страви з грибів. Бібліотекар вам порадить та підбере потрібні видання.
      Отже, запрошуємо всіх завітати до нашої бібліотеки та саме в ній  відкрити для себе сезон "тихого полювання".
                                                          













 

Немає коментарів:

Дописати коментар