середа, 27 квітня 2016 р.

"Чорнобиля гіркий полин..."

      Навесні 1986 року назва невеличкого провінційного містечка Чорнобиль, що на півночі України, стала відома цілому світові. Тут сталася страшна трагедія, яка забрала життя багатьох і ще буде забирати протягом багатьох років. Навряд чи коли-небудь ми до кінця спокутуємо свої гріхи...
     Чорнобиль і досі дає про себе знати. Радіоактивне забруднення величезних територій, рік і озер, міст та сіл (в радіусі тридцяти кілометрів від Чорнобиля і досі ніхто не живе) — це лише частина трагедії. Головним на Землі лишається людське життя, і саме воно опинилося під загрозою. Ні для кого не є секретом, що після Чорнобильської трагедії померло багато людей, ще більше захворіло, і страшні показники продовжують неухильно зростати. У дорослих частота ракових захворювань підвищилась у два-три рази, у дітей — в десятки разів. Відбувається послаблення імунної системи, змінюється склад крові, генетичний код.
     А решта саркофагів і досі стоять — стоять страшним пам'ятником людського горя. Чорнобиль назавжди залишиться в наших душах чорною, страшною безоднею.
    26 квітня нашою бібліотекою для учнів 8-А класу ЗОШ №5 ім. Р.Рапія була проведена година-реквієм "Чорнобиля гіркий полин..." Бібліотекар підготувала цікаву історичну довідку про ті події і разом з учнями подивилися документальний фільм "Вся правда про Чорнобиль. Приховані факти"
    
                                       О люде мій бідний, моя ти родино,
                                       Брати мої вбогі, закуті в кайдани!
                                       Палають страшні, незагоєні рани
                                       На лоні у тебе, моя Україно!

    
     Вслухайтеся в ці рядки, вдумайтеся, і давайте разом будемо берегти свою рідну землю.






 

Немає коментарів:

Дописати коментар