четвер, 28 квітня 2016 р.

Чорнобиль: втрачене місто..."

  Слово "Чорнобиль" перетворилось для всіх в образ-символ, що ілюструє глибину кризи в тій чи іншій сфері: "духовний Чорнобиль", "інформаційний Чорнобиль", "економічний Чорнобиль". А всього 30 років тому було все інакше...
   ЧОРНОБИЛЬ... Невеличке українське містечко, яких сотні в Україні. Весною воно потопало у свіжій зелені, вишневому та яблуневому цвіті. Влітку тут полюбляли відпочивати родинами. Їхали сюди, щоб набратися здоров'я, подихати цілющим повітрям. Здавалося, що красу цього куточка українського Полісся ніщо й ніколи не затьмарить. Але не так сталося як гадалося.
 Дата 26 квітня 1986 року зупинила життя в цьому мальовничому куточку України. Страшні наслідки Чорнобильської трагедії: смерті, хвороби, безлюдна пустеля навколо станції. Про те, що сталось, не можна забувати. Лише пам'ять і вдячність тих, хто живе на обпаленій радіацією землі, може бути хоч якоюсь винагородою тим, хто поклав на цей "Атомний вівтар" своє здоров'я та життя. Нехай ніколи не замовкають дзвони людської пам'яті, що не даватимуть забути про трагедію.
  До цієї сумної та трагічної дати наша бібліотека підготувала для користувачів книжково-ілюстративну виставку "Весна, отруєна АТОМОМ..."










 

Немає коментарів:

Дописати коментар