середа, 20 лютого 2019 р.

"За правду! За волю! За Україну!"

    Жахливий розстріл людей на Майдані – ранок 20 лютого 2014 року став чорним не лише через дим від згорілого Будинку профспілок та охоплених полум’ям покришок. Сьогодні в Україні – День пам'яті Героїв Небесної Сотні, цього дня, 5 років тому снайпери впродовж трьох годин стріляли у майданівців.
     Розстріл Майдану 20 лютого "правоохоронці" розпочали із водометів, згодом – кинули перші гранати. Люди  прикривалися від куль саморобними щитами, а їхньою основною зброєю стали палиці та коктейлі Молотова. Наступного дня, 21 лютого 2014 року, офіційна влада України юридично визнала жертвами загиблих мітингувальників Майдану. Цього ж дня на Майдані прощалися із загиблими.
     Служителі  тодішнього режиму, 20 лютого 2014 року, вбили найбільше протестувальників – понад 60 чоловік. З 18 по 20 лютого на Майдані загинули 78 осіб, після 20 лютого – ще 20. Усі вони увійшли до меморіалу борців за українську Незалежність – до Небесної Сотні.
    Сьогодні українці вшановують пам'ять Героїв Небесної Сотні – їхній день відзначають щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента України Петра Порошенка.
    Ми пам'ятаємо і не маємо права на забуття, адже це наша совість, честь, воля, патріотизм!
     До вшанування пам'яті Дня Героїв Небесної Сотні бібліотека представила до огляду відвідувачів книжкову виставку-інсталяцію "За правду! За волю! За Україну!" та  для користувачів було проведено годину-пам'яті "Ви першими стали за гідність, за волю!".
                                      СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!






 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар