пʼятниця, 21 травня 2021 р.

"Вишиванка - код нації!"

   ВИШИВАНКА...Вона  вважається оберегом від усього лихого, вона є символом краси та міцного здоров'я, а також щасливої долі, вірності та любові!

   Вишиванка - символ нашої багатої традиціями української культури! Завдячуючи унікальному орнаменту вишиті візерунком сорочка чи рушник могли означати походження людини, вказувати її вік, соціальний статус та навіть сімейний  стан.

  Всесвітній День вишиванки, який ми відзначаємо в третій четвер травня, присвячується українській родині та родоводу! Ми вбираємось в вишиванки не тільки для краси, а ще для того, щоб зберегти наш рід. А головне - показати всьому світу, що є така країна -Україна, яка має свою національну культуру, звичаї, традиції, історію!

   До свята вишиванки ми представили до уваги наших шанованих користувачів виставку "Хрестиком узори, гладдю кольори", творчих робіт Жінки, Дружини, Мами, Бабусі, Берегині, Майстрині, Красуні, а ще нашої колеги - Світлани Мірошниченко. В її вишитих роботах вкладена вся українська душа - смуток, радість, спокій, чарівність, величність та краса. Тож завітайте до нашої бібліотеки та насолодіться переглядом унікальних робіт майстрині.

                                            З ДНЕМ ВИШИВАНКИ, КРАЇНО!  



















Немає коментарів:

Дописати коментар