вівторок, 24 січня 2023 р.

"Щоб смішити інших, треба мати талант любити людей"

   Євген Михайлович Дудар - один з найвідоміших сучасних українських гумористів. Народився сатирик 24 січня 1933 року в селі Озірна Зборівського району на Тернопільщині в селянській родині. Гумористичні здібності перейняв від батька, звичайного кравця. Про перші літературні спроби Євген Дудар з гумором згадував: "Писати почав змалечку. І одразу смішно. плакала тільки вчителька. За перші спроби били по руках. Про наступні спроби мовчали..." В студенські роки пише перші гуморески.

  Євгену Михайловичу самим Богом даровано талант сміхотворця. Бути сатириком у тоталітарному суспільстві - то велика сміливість. Євген Дудар одчайдушно став на цей шлях. Автор - воїн в українській літературі. Його зброя - гумор і сатира. А сміх - то ціла стратегія. Сатирик переконаний, що "сміх врятує світ" і що українське суспільство можно оздоровити через сатиричне слово.

   Шановні користувачі! Щиро запрошуємо вас завітати до нашої книгозбірні та в сьогоднішній нелегкий час підняти собі психологічний настрій саме сатиричним словом Євгена Дударя.



Сміх заради життя, а не життя заради сміху.
                                                            Є.Дудар


Немає коментарів:

Дописати коментар