середа, 15 лютого 2023 р.

"Афган прописаний у серці"


Війна... Як це страшно і жахливо. Якою б вона не була, де би, в якому б місці чи країні. Це - моторошно. Адже війна - це біль, сум, горе, сльози, втрати.

15 лютого Україна відзначає День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Ця дата приурочена до дня виведення радянських військ з Афганістану в 1989 році. Всього після Другої світової війни війська СРСР брали участь у 24 локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав. Але наймасштабнішою та найтрагічнішою стала війна в Афганістані (1979-1989). Вона тривала 10 років, а через афганське пекло пройшли десятки тисяч солдат: 620 тисяч радянських військовослужбовців, з них 150 тисяч - українці. За офіційними даними, під час війни в Афганістані загинули понад 15 тисяч військових, Україні вона обійшлася у понад 4 тисячі загиблих. Зараз в Україні більше 150 тисяч ветеранів афганської війни, з них більше 8 тисяч мають поранення, а понад 6 тисяч - інваліди.

15 лютого по всій Україні проходять урочисті заходи зі вшанування учасників бойових дій на території інших держав. У храмах та монастирях підносять молитви за загиблих і померлих в ході військових місій на територіях інших держав, а також за живих учасників та членів їхніх родин.
Сьогодні, в скорботі, низько схиляємо голови та молимося за всіх загиблих у тій страшній війні.

Герої не вмирають! Пам'ять вічна!

Немає коментарів:

Дописати коментар