пʼятниця, 3 травня 2024 р.

"Великодні передзвони"

  Серед традиційних весняних свят в українській культурі є свято Великодня. Воно вважається найсвітлішим, найважливішим святом весни й пов'язують його з Воскресінням Христовим, яке розкриває радість перемоги Божого Сина над смертю й вічним забуттям. До Вашої уваги бібліотечна виставка-вернісаж "Пасхальна веселка".

  Великдень - свято дуже давнє. Українці відзначали його ще задовго до встановлення християнства в Київській Русі і називалося воно "Великий День". День весняної перемоги над зимою, світла над темрявою.

  Слово "паска" походить від назви святозавітного свята песах. В перекладі зі староєврейського воно означає "позбавлення" або "проходження". Християни вклали в це свято інший сенс та поєднали  Великдень із Воскресінням Сина Божого.

   Великдень або Паска для християн є одним з найважливіших свят, зі своїми традиціями і звичаями. Прибирання оселі, випікання пасок, пиріжків, виготовлення крашанок, крапанок. Підготовка до святкування, все це надихає, дає життєвих сил та енергії. Тому ми щиро вітаємо всіх Вас із прийдешнім Світлим святом Воскресіння Христового й бажаємо добра, миру та злагоди в кожному домі! Нехай буде запашною Великодня Паска та буде з Вами Божа ласка!










Немає коментарів:

Дописати коментар