середа, 8 травня 2024 р.

"Минуле потребує пам'яті"

 Бібліотека пропонує до вашої уваги книжково-ілюстративну виставку-пам'ять "Минуле потребує пам'яті", яка присвячена вшануванню історичних подій Другої світової війни.

Друга світова війна (1 вересня 1939 - 2 вересня 1945) - найкривавіший глобальний конфлікт. Для України почалася 1 вересня 1939 року з нападу нацистської Німеччини на Польщу. Війна охопила значну частину планети. Участь в ній взяла 61 держава. Воєнні дії велися на території близько 40 країн. Загинуло від 50 до 85 мільйонів людей.

Українці зробили значний внесок у перемогу над нацизмом. Тому, сьогодні 8 травня, в День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, Україна вшановуватиме кожного, хто боровся з нацистським режимом. Ми приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня - точка відліку закінчення війни. 

Представлені на огляд літературні видання розкривають повністю документальні факти періоду Другої світової війни.

Третій рік поспіль наша країна  зустрічає цю пам'ятну дату в умовах сучасної повномасштабної війни росії проти України. Для нас всіх протистояння російській агресії - це боротьба за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності.

Щира вдячність захисникам нашої держави усіх часів і поколінь. Вічна пам'ять усім визволителям, які загинули за свободу і незалежність рідної землі.















Немає коментарів:

Дописати коментар