пʼятниця, 14 березня 2014 р.

"Іду з дитинства до Тараса"



                                            Щовесни, коли тануть сніги,
                                            І на рясті просяє веселка.
                                            Повні сил і живої снаги
                                            Ми вшановуєм пам'ять Шевченка!

         Знову весна, знову тепло і ми знову продовжуємо тему вшанування пам'яті з нагоди 200-річчя з дня народження Т.Г.Шевченка, адже Шевченко вічний як весна, як шепіт вітру, як щебетання пташок, як високе і палаюче сонце, схоже на велике та щире серце Великого Кобзаря, до якого він хотів пригорнути, яким він хотів обігріти свою неньку Україну.
        200 літ минуло з того дня, коли народився Шевченко. А все було неначе вчора: бігав босоніж по росяній доріжці на своєму подвір'ї, ступав впевнено та ніжно по рідній Землі, писав вірші, малював картини.
        Яким же був для нас Тарас? Мужнім та вихованим - так, ніжним та інтелігентним - так, емоційним та ліричним - так. Тому у кожного з нас, в наших серцях, в наших душах живе свій Шевченко, якого ми згадуємо і відчуваємо щосекундно і щохвилинно.
       Так, вихованці ОМЦДЮТ гуртка "Ліпка", керівником якого є талановитий вчитель - Нецмеха Галина Дмитрівна, вирішили до  ювілею з дня народження Т.Г.Шевченка виконати роботи, в яких би вони передали українську душу, український побут і самих українців, яких так яскраво описував у своїх творах Шевченко. Тож роботи були виконані і діти долучилися до виставки у бібліотеці, яка була присвячена шевченківським березневим дням. А ще для гуртківців 11 березня бібліотекар філії підготувала та провела годину-бесіду про найцікавіші факти з життя Великого Кобзаря "Іду з дитинства до Тараса".
       Будемо гордитися спадком, який залишив нам Шевченко та не забувати його заповітів.
       
                                                Спи спокійно, Тарасе!
                                                Нащадки твої
                                                Словом шани тебе пом'янули.
                                                І народи Вкраїни
                                                Заповітів твоїх не забули!


























Немає коментарів:

Дописати коментар