вівторок, 20 травня 2014 р.

"У ТРАВНЕВОМУ ВІНКУ"



               Красуня Весна заквітчала Землю веселковими барвами квітів, соковитою зеленню трав, теплом і щедрістю погожих днів. Настав час наснажити людські душі світлими почуттями, мріями, коханням.
               Травень - чарівний місяць буяння життя в природі, веселкових барв, справжнього тепла, надій на гарний урожай та на кращу долю. Припадає на цей місяць багато християнських свят, а саме:
1 травня-день св. Кузьми, коли прийнято сіяти моркву та буряки.
6 травня-день св.Юрія. Вважалося, якщо на Юрія йде дощ, то й літо буде мокрим.
8 травня-день св. Марка. Казали: "На Марка жінкам в хаті жарко".
15 травня-день св. Бориса. Цей день ще називали "солов'їним святом". Казали: "Не співав соловейко-не сій гречки".
22 травня-день св. Миколи-літнього Чудотворця. Помічено, що від цього дня до кінця літа буде рівно 12 вранішніх холодів.
31 травня-день Федота, коли традиційно починають сіяти льон. В народі кажуть: "Федот-розгортає останній дубовий листок".
              Також, травень місяць радує нас і державними святами та пам'ятними датами.
1-2 травня ми відзначали свято Миру та Праці, 9 травня- День Перемоги, 11 травня-День Матері, 15 травня-День Сім'ї, а потім - День науки, День Європи, День прикордонника та інші.
               Ось всі ці свята разом із бібліотекарем  16 травня і згадали учасники жіночого  клубу "Квітучий сад", який діє при філії для дорослих. Зустріч відбувалася за різноплановим сценарієм, який підготувала бібліотекар. Були цікаві історії, факти і теплі слова один одному, звучали пісні і привітання, побажання, а ще -  запашний чай із травневих трав-м'яти та мелісси. Отож хочеться побажати , щоб ці світлі травневі дні додали всім нам нових сил, натхнення та оптимізму для здійснення майбутніх сподівань і трудових звершень, а також миру, добра та добробуту у кожній оселі.












Немає коментарів:

Дописати коментар