вівторок, 4 квітня 2023 р.

"Голос з душею квітки!"

   4 квітня 1953 року на світ з'явилася КВІТКА ЦІСИК  -  американська співачка українського походження з неймовірно чарівним голосом і українським серцем у грудях.

   Вона зростала в передмісті Нью-Йорка, отримавши музичну освіту в США і досягнувши помітних висот в американському шоу-бізнесі, починає записувати українські пісні і випускає альбоми, котрі присвячує незламному українському духові, а до цих пісенних збірок входить українська естрадна класика, стрілецькі, повстанські і народні пісні… 

   Мелодійність та чарівність української пісні, чудова американська якість оранжування й майстерність виконавиці, щирість і любов, з якими Квітка співала, ніби проживала, кожну з них, а також її американський акцент, зробили ці пісні неповторними і незабутніми. Її пісні зачарували українців по обидва береги океану.

  Сьогодні про Квітку добре знають в Україні. На жаль, пісню Квітки Цісик обірвала важка хвороба. Останньою піснею у виконанні Квітки стали «Журавлі» Богдана Лепкого. Це пісня для всіх, хто втратив батьківщину, але не втратив віри, що повернеться. Пісня полетіла і потрясла всіх...

"Чути кру-кру-кру

В чужині помру,

Заки море перелечу —

Крилонька зітру…"

  Нікого не залишить байдужим книга - розповідь Романа Горака «Журавлі відлетіли…»   

В книзі зібрані матеріали, які будуть цікаві широкому колу читачів бібліотеки.

  Голос  Квітки Цісик має містичну силу, заворожує і лікує. Звідки ж взялася на чужині, в самому центрі Нью-Йорка, чарівна українська квітка, яка знала таємний код української душі? Завітайте до нашої бібліотеки та дізнайтеся.




Немає коментарів:

Дописати коментар