пʼятниця, 1 грудня 2023 р.

"Майбутнє без СНІДу""

 1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом.

  Чи задумувалися ми колись, чи багато знаємо про СНІД? Мабуть, небагато. Коли на медогляді проводять відповідні дослідження крові, беруть звичайно кров і на СНІД, ото тоді тільки і думаємо, і боїмося не тільки, не дай Боже, хвороби, а самого слова.

  Але не треба боятися, треба знати. Катастрофічних перспектив, які нас очікують у майбутньому, можна уникнути лише уважним ставленням до проблеми кожною людиною. Ваші знання - можуть захистити Вас. То ж дізнаємося про ВІЛ/СНІД більше.

  👉ВІЛ - це вірус імунодефіциту людини, який розвивається та розмножується в організмі людини і призводить до  повної втрати захисних сил організму та розвитку СНІД.

  👉СНІД - це синдром набутого імунодефіциту, тобто хвороба, викликана вірусом. Віруси є збудниками багатьох хвороб, наприклад, грипу, герпесу, навіть деяких видів раку. Для своєї життєдіяльності вірус повинен проникнути в живу клітину. В разі ВІЛ - це імунна клітина людини.

   Перші випадки захворювання на СНІД було діагностовано в 1981 році у США. Офіційно ВІЛ був виділений та ідентифікований у 1983 році французькими вченими  в Парижі. Термін СНІД застосовують до найпізніших стадій ВІЛ-інфекції.

    Отже, щоб більше дізнатися про цю підступну хворобу, її основні симптоми, шляхи передачі, запобігання розповсюдження, завітайте до нашої бібліотеки та зі спеціальної літератури дізнайтеся про основне. А ще - перегляньте виставку-застереження "Майбутнє без СНІДу". Пам'ятайте - поінформований - захищений! А ще бібліотека має відповідну художню літературу, автори якої в своїх творах розкривають тему захворювання на СНІД.

                                                     Завітайте! Буде цікаво та повчально!










Немає коментарів:

Дописати коментар