четвер, 7 грудня 2023 р.

"Читаємо Дуброва"

                                                                  Шановні друзі!

   Національний тиждень читання набирає своїх обертів, ну а ми, в свою чергу, продовжуємо Вас знайомити з літературними шедеврами, які б Вам сподобалися.

  Представляємо до Вашої уваги книгу поезій Еміля Дуброва "Вибране".

  1 лютого 2023 року  помер відомий український поет Еміль Дубров. Він лише кілька тижнів не дожив до свого 71-річчя. Його вірші про Україну та українців знали та любили багато хто.

  Еміль Дубров - (Омелян Дзудзила). Народився 4 березня 1952 року в селі Григорівка Миколаївської області. Вірші почав писати ще у школі. Якось показав їх своїй вчительці, але та не зуміла оцінити поезію свого учня. Після цього Еміль вирішив закинути творчість. Вірші і рими приходили самі, роїлися в голові, але ділитися ними автор ні з ким не хотів.

  Під час Євромайдану Дубров починає знову багато писати. Публікує свої вірші в соціальних мережах і розуміє, що його поезія потрібна українському читачеві. Йому навіть пропонували опублікувати збірку віршів, але він не погодився і запропонував віддати гроші тим, хто їх потребує. Але збірка віршів Дуброва все ж таки побачила світ, завдячуючи українській письменниці Ларисі Ніцой та іншим небайдужим шанувальникам.

  Лариса Ніцой пише: " Поговорили. Сумна . Еміль слабкий. Живий. Заспокоїлася. А попередження таки справдилося. Сумна звістка наздогнала пізно ввечері. Я не встигла. Як відчувала... Ще коли бралася за це, відчувала, що так і буде...Пробачте. Погано спішила. Мені ще б самій себе пробачити. Книга буде. Еміль не хотів тоненьку книжечку, хотів велику. Буде велика."

   І ось ця книга є! Велика. Як хотів автор. Спочивайте з миром...

А ми за Вас і за себе будемо прославляти Україну і українське, так як Ви заповідали...

                                                         Шановні користувачі!

  Завітайте до бібліотеки та ознайомтеся з поезіями Великої людини справжньої української душі. З перших сторінок книга Вас не відпустить, бо це наше, правдиве, щире, українське.

                  Поспішіть в національний тиждень читання насолодитися українським!












Немає коментарів:

Дописати коментар