пʼятниця, 23 серпня 2024 р.

"День Прапора"

День Державного Прапора України - державне свято, присвячене одному з її державних символів - Прапору України. Відзначається щорічно 23 серпня.

Бібліотека-філія №3 КЗ "Охтирська публічна бібліотека" пропонує на огляд виставку-подію "Жовто-блакитний нескорений стяг!", яка розкриває в собі історичні факти та події свята Державного Прапора України.

Державний Прапор України затверджений Верховною Радою 28 січня 1992 року. Синій та жовтий кольори прапору символізували Київську Державу ще до християнізації Русі. Це були також кольори герба Галицько-Волинської держави, більшості міст Київщини та загалом України. Упродовж історичного становлення Української держави, синьо-жовтий прапор був символом боротьби за національні та соціальні права українського народу і за часів незалежності став Державним Прапором України.

 Український Прапор сьогодні - це справжній символ боротьби і незламності країни! Він уособлює в собі сміливість, незалежність, демократичні цінності  і найкращі чесноти, властиві мужньому українському народові. І це - колір нашої Перемоги, яку впевнено наближають наші Збройні Сили України!

                                             СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!












Немає коментарів:

Дописати коментар