пʼятниця, 23 серпня 2024 р.

"То не просто слова..."

 23 серпня 2024 року святкує свій ювілейний День Народження Сергій Вікторович Жадан - український письменник, перекладач, громадський діяч, волонтер, військовий, фронтмен гуртів "Жадан і Собаки" та "Лінія Маннергейма".

Бібліотека-філія #3 КЗ"Охтирська публічна бібліотека"до уваги користувачів розгорнула книжкову виставку-ювілей з нагоди 50-річчя Сергія Жадана.

Усе, що треба знати про Сергія Жадана:

Під час Помаранчевої революції 2004 року був комендантом наметового містечка у Харкові. Брав активну участь у подіях Євромайдану.

 З початку російського вторгнення в Україну у 2022 році активно допомагав фронту як волонтер. Він організовував концерти в Україні та Європі, збираючи кошти для підтримки українських захисників. На серпень 2023 року  він передав армії понад 200 автомобілів.

У червні 2024 року письменник долучився до Сил оборони - він приєднався до 13 бригади Нацгвардії "Хартія".

Сергій Жадан є автором 12 поетичних книг і 7 романів. Його перша прозова книжка - збірка оповідань "Біг Мак" - вийшла у 2003 році. Одним з найвідоміших творів автора є роман "Ворошиловград" (2010), який отримав премію "Книга року" та Jan Michalski Prize у 2014 році. Також відомими є книги  "Месопотамія" (2014) та "Інтернат" (2017), який письменник вважає своїм найкращим твором.

У 2023 році вийшла нова збірка "Скрипниківка" та оновлене видання "Гімн демократичної молоді". 

Цьогоріч має вийти збірка "Арабески", яка відсилає до творчості Миколи Хвильового.

"Я хочу, щоб мене читали, а не вивчали" - Сергій ЖАДАН.













Немає коментарів:

Дописати коментар