субота, 24 серпня 2024 р.

"Моя Незалежна!"

 Україна 24 серпня відзначає 33-річницю проголошення Незалежності. Це важливе свято для держави, адже сьогодні, як і багато поколінь тому, українці виборюють свою незалежність зі зброєю в руках.

 Бібліотека- філія №3 КЗ "Охтирська публічна бібліотека" презентує до уваги книжкову виставку-свято "Моя Незалежна!", яка містить в собі літературні видання про нашу рідну Україну: її історію, становлення, розвиток. Завітайте до бібліотеки та перегляньте.

 Вперше День Незалежності України відсвяткували 16 липня, саме в цей день відбулося прийняття Декларації про державний суверенітет України. Однак пізніше дату перенесли на 24 серпня. Саме 24 серпня 1991 року Верховна Рада ухвалила Акт проголошення незалежності України.

Свято Незалежності віддзеркалює одвічне прагнення українського народу до єдності, суверенності та самостійності.

 Нині, в умовах повномасштабного військового вторгнення російської федерації в Україну, День Незалежності набуває особливого значення.

День Незалежності - це пам'ять про цілі епохи українських Героїв, які в ході багатовікової боротьби віддали життя за волю України.

День Незалежності сьогодні - це день вшанування наших сучасних Героїв, які зі зброєю в руках продовжують відстоювати свободу держави.

День Незалежності - це нагадування світовій спільноті про право українців на самовизначення, волю та незалежність.

 Свобода та незалежність Української держави - це безцінне надбання, яке всі ми повинні берегти та зміцнювати.

Низько схиляємо голови та хвилиною мовчання вшановуємо усіх Героїв, які віддали життя за Незалежність України.

Залишаємося сильними та згуртованими, щоденно вносячи свою посильну частку в Перемогу України.

З Днем Незалежності, Україно!




























Немає коментарів:

Дописати коментар