вівторок, 27 серпня 2013 р.

"Ще довго пам'яттю болітиме війна..."

      Роки невпинно віддаляють нас від подій Великої Вітчизняної війни, жахливе полум'я якої спопелило рідну Україну. Пам'ять відділяє нас з Вами і від подій переможного 9 травня 1945 року, які принесли спокій землі, мир співвітчизникам, відвойований Радянською Армією.
      Кожного року ми святкуємо День Перемоги - це величне і незабутнє свято,  і кожного року, а саме -  25 серпня Охтирщина святкує День визволення від німецько-фашистських загарбників. Цей день змушує битись наші серця в унісон фронтовим пісням, в унісон серцям ветеранів, адже вони винесли на своїх плечах лихоліття війни, і все життя вони згадують спопелілі хати, тисячі вбитих товаришів, обличчя осиротілих дітей...
     Наша бібліотека з нагоди свята - 70-річчя визволення рідного міста від фашистських загарбників підготувала для користувачів книжково-ілюстровану виставку "Ще довго пам'яттю болітиме війна..." За допомогою книг, періодичних видань, фото-матеріалів виставка відображає події Великої Вітчизняної війни: її початок, основні військові операції, визволення сіл Охтирщини та самого міста, бої під Охтиркою та передала мужність, відвагу , самовідданість солдатів, які захищали нашу Вітчизну. Краєзнавчі матеріали познайомили відвідувачів виставки з участю охтирчан у Великій Вітчизняній війні, ставшими її героями.
     Живі квіти, жива пам'ять і нове покоління вивчає нашу героїчну історію.. Так повинно бути, і так буде завжди! Вклонімось солдату-визволителю, жінці, матері, вклонімось дитині,-бо вони на весь зріст встали проти фашистської чуми!
             Вклонимося Ветеранам Великої Вітчизняної за їх неоціненний подвиг!







Ветеран Великої Вітчизняної війни-Лапін Олександр Іванович ділиться своїми спогадами про ті гіркі роки

Ветеран Збройних сил України-Бессонов Анатолій Іванович
 

Немає коментарів:

Дописати коментар