четвер, 20 лютого 2014 р.

"Збережемо пам'ять про Афганістан"

     Афган... Сумом, болем, могильним холодом віє від цього слова. В ньому злились воєдино і прокляття матерів, які замість рідного сина отримали сухе повідомлення з печаткою в кутку ...Загинув..., виконуючи обов'язок, і останній подих того, хто встиг багато вистраждати, але нічого не відчув у цьому житті. І стогін тих, хто до цих пір знавісніло метушиться, лякаючи дружин, і безрадісні думки, невиконані бажання тих, хто назавжди прикутий до ліжка чи коляски. В цьому слові поєднується братерство, поняття про вірного друга, про честь і совість. Є в ньому і щастя бачити сонце, птахів, відчувати руками шорстку траву після бою.
    Афганська війна брудна, неоголошена. Та хіба війни бувають чистими? 160 тисячам жителів України судилося пройти горнило афганської війни. 3383 з них повернулись додому у цинкових трунах, 12 тисяч залишилися інвалідами, понад 100 тисяч живуть і житимуть з невиліковними хворобами. Афганістан ще довго буде щеміти у грудях багатьох із нас. Наша пам'ять завжди пам'ятатиме біль і жах афганських втрат.
     Летять роки... Скільки б їх не минуло, вони не зітруть в народній пам'яті імена воїнів-афганців, які загинули. Живим же слава і низький уклін!
      У жодному календарі дата 15 лютого нічим не позначена, але цей день особливий. Цього року виповнилося 25 років як нарешті закінчилася війна в Афганістані. І саме до цієї дати в нашій бібліотеці було представлено користувачам наступні заходи: відео-перегляд відеокліпу "Афганістан.Шураві" та тематичну поличку "Афганські рани ще болять..." Тож пронесемо пам'ять афганської війни через роки, а у своїх серцях згадаймо тих , наших земляків, і всіх,  хто вже ніколи не повернеться до мирного, чистого неба. Світла їм пам'ять...












Колишні військові поринули у спогади про афганську війну
 

Немає коментарів:

Дописати коментар