четвер, 27 лютого 2014 р.

"У сяйві імені ТАРАСА!"


Стоїть задумавшись на кручі,
Мов хоче знов заговорить,
Стоїть і слуха як ревучий
У синє море води мчить.
Він до свободи завжди линув,
Не раз в кайданах побував,
Та не злякався і не кинув
Того, за що він воював.
Народи завжди пам'ятають
Митця, поета, Кобзаря,
Який боровсь, щоб в ріднім краї
Жила щаслива і нова сім'я.
                                   
                                Генріх Акулов

  
         Минуло вже багато літ з дня народження славного сина України, але в багатьох українських родинах ми бачимо прикрашений вишитим рушником портрет Кобзаря. Він як член сім'ї, як найдорожча людина. Жоден поет світу не зрівняється з ним у величі своєї любові до народу, до України. Золотими літерами вписано ім'я славетного Кобзаря, великого сина українського народу в історію світової та вітчизняної культури.
        День народження Тараса Шевченка- вікопомна дата, яку внесено до світового календаря знаменних і пам'ятних дат ЮНЕСКО для відзначення у всьому світі. 2014 рік ознаменований Указом Президента України - роком українського Кобзаря і національного Пророка - Т.Г.Шевченка, ім'я якого об'єднує наш народ, а творчість прославила Україну на весь світ.
        Вся Україна, весь народ  шанує і вклоняється низько таланту Тараса Григоровича. Наш край, Охтирщина, теж не залишилися осторонь. Заклади освіти, культури, музеї,урядові установи, започаткували  низку заходів до 200-річчя з дня народження Шевченка, які будуть
проходити протягом ювілейного року.
        Наша бібліотека почала святкувати ювілей Кобзаря з відкриття року Шевченка у стінах книгарні під назвою "У сяйві імені Тараса". На свято 25 лютого завітали найактивніші користувачі бібліотеки. Бібліотекарем  філії  був підготований цікавий та різноплановий сценарій заходу. Лунали вірші поета, згадували про його  родину, передивлялися картини митця, співали "Реве та стогне Дніпр широкий...", переглянули фільм "Обличчя української історії. Тарас Шевченко", і на завершення свята тихо помолилися за душу справжнього українця раба Божого Тараса.
        Тарас Шевченко безсмертний, як саме життя, тому став нашею долею і заповітом. Він заповідав нам єднатися і закладати вільну, нову сім'ю - свою державу. Тож вірте в Шевченка! Дорожіть Шевченком! Хочеться вірити в те, щоб на нашому шляху завжди була Тарасова пристрасть, Тарасове мужність, Тарасове невмируще слово!






















            

Немає коментарів:

Дописати коментар